Медпрацівникам у закладах освіти призначили доплату: хто отримає

Хто з медичних працівників отримає доплату в розмірі 20% від посадового окладу.
Медпрацівникам у закладах освіти призначили доплату: хто отримає
Ілюстративне фото / Getty Images

На час дії воєнного стану медичним працівникам у закладах освіти державної й комунальної форми власності, які працюють офлайн, нарахують доплату у 20% посадового окладу. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Читайте також:

Так, доплата буде встановлена медичним працівникам за умови проходження онлайн-курсу "Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP".

"Для збільшення доступу дітей до послуг з охорони ментального здоров'я уряд нараховуватиме доплату у 20% посадового окладу медпрацівникам, які пройшли навчання за відповідним курсом ВООЗ та надаватимуть кваліфіковану допомогу дітям, які перебувають у стресовому психо-емоційному стані", - прокоментувала міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також:

Зазначається, що курс розроблений групою фахівців із психічного здоров'я та загальної практики - сімейної медицини з досвідом роботи з програмою mhGAP - за загальної координації Академії НСЗУ, експертної підтримки ВООЗ та керівництва МОЗ України. 

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою збільшив  розмір мінімальної заробітної плати медикам, котрі надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій і на прифронтових територіях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK