Мобілізація в Україні: які повістки можуть отримати військовозобов'язані

У ТЦК пояснили, навіщо українцям вручають повістки.
Мобілізація в Україні: які повістки можуть отримати військовозобов'язані
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні під час загальної мобілізації чоловікам призовного віку можуть вручати повістки. Які є види повісток, розповіли у Вінницькому обласному ТЦК та СП.

Читайте також:

Зазначається, що територіальні центри комплектування (ТЦК) здійснюють оповіщення громадян шляхом вручення повісток, за якими адресати зобов'язані з'явитися в призначені місце та час.

"Зазвичай саме слово "повістка" викликає у військовозобов'язаних страх. Не всі знають, що повістка ще не означає автоматичної відправки до військової частини, тому багато хто впадає в абсолютно безпідставну паніку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як пояснили у відомстві, вручення повістки лише означає, що людина зобов'язана з'явитися до ТЦК для уточнення своїх військово-облікових даних.

Існує декілька видів повісток:

  • для уточнення облікових даних;
  • для проходження військово-лікарської комісії;
  • для відправки у військову частину.

Читайте також:

Усі військовозобов'язані громадяни України мають перебувати на обліку в ТЦК та СП за місцем проживання. У разі, якщо військовозобов'язаний змінив місце проживання, він повинен стати на облік у ТЦК та СП за новим місцем проживання.

Перевірити або поновити свої дані можливо за особистим зверненням до відповідного ТЦК.

Раніше ми писали, що ввечері 25 грудня Кабінет Міністрів подав на розгляд Верховної Ради проєкт Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK