Перевірка пенсіонерів: на скільки продовжили терміни проходження ідентифікації

Термін проходження ідентифікації пенсіонерами-ВПО продовжено до 31 березня 2024 року.
Перевірка пенсіонерів: на скільки продовжили терміни проходження ідентифікації
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів України продовжив терміни проходження фізичної перевірки пенсіонерів, які стали ВПО до повномасштабної війни. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Так, 27 грудня уряд ухвалив постанову за №1384, якою передбачено, що пенсіонерам із числа внутрішньо переміщених осіб, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року та отримують пенсії через поточні рахунки в АТ "Ощадбанк", термін проходження фізичної ідентифікації продовжено до 31 березня 2024 року.

Як пояснили у відомстві, ідентифікація необхідна для того, щоб перевірити, чи дійсно людина, яка отримує кошти від держави, є живою, і чи отримує виплату саме та особа, якій вони були призначені.

Читайте також:

"У разі непроходження ідентифікації пенсія накопичуватиметься на розрахунковому рахунку пенсіонера до моменту проходження ідентифікації. Після проходження уся сума пенсії перераховуватиметься на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що з грудня 2023 року пенсіонери з-поміж ВПО, які отримують пенсійні виплати через АТ "Ощадбанк", можуть пройти ідентифікацію за допомогою відеозв'язку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK