Пенсіонери можуть отримати доплату за надстаж: про які суми йдеться

На скільки можна збільшити пенсію.
Пенсіонери можуть отримати доплату за надстаж: про які суми йдеться
Ілюстративне фото / Getty Images

Українці, які встигли накопичити понаднормовий стаж, можуть розраховувати на доплату до пенсії. Про це повідомила заступниця начальника ГУ Пенсійного фонду Вінниччини Лариса Дика.

Читайте також:

Так, за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1% розміру пенсії, але не більш як на 1% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Наразі розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, становить 2093 грн. Отже, максимальний розмір доплати - 20,93 грн.

Читайте також:

"До прикладу, якщо в пенсіонера понад обов'язкову норму страхового стажу є ще 10 років, то його доплата становитиме 209,30 грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мінімальний розмір пенсії за віком, доплата за понаднормовий стаж, які залежать від прожиткового мінімуму, перераховуються лише непрацюючим пенсіонерам.

Читайте також:

Дика додала, що пенсіонерам, які працюють, при зростанні прожиткового мінімуму доплата за понаднормовий стаж перераховується після звільнення з роботи.

Раніше ми писали, що відповідно до законодавства з пенсії можуть відрахувати деякі суми коштів. У громадян забирають до 50% розміру виплат залежно від видів стягнень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK