Як менше платити за електроенергію вдома: дієві поради

Які способи допоможуть економити електроенергію та знизити суми в комунальних платежах.
Як менше платити за електроенергію вдома: дієві поради
Ілюстративне фото / Getty Images

Раціональне споживання електроенергії допомагає не лише розвантажити українську енергосистему, яку ворог постійно намагається атакувати. Але й суттєво зменшити суми в платіжках за комуналку. Як заощаджувати кошти та при цьому зберегти комфорт у будинку, розповіли експерти YASNO.

Читайте також:

Так, найбільшої економії можна досягти, дотримуючись рекомендацій у комплексі:

  • встановіть енергоефективне освітлення;
  • контролюйте рівень освітлення - краще, коли воно інтенсивне в кімнатах, де ви часто знаходитеся, і навпаки слабке в приміщеннях, у яких перебуваєте недовго. Можна встановити прилади з датчиком руху;
  • завжди вимикайте світло при виході з кімнати;
  • використовуйте місцеве освітлення - за можливості віддавайте перевагу настільним лампам, бра та торшерам замість люстр із кількома лампочками;
  • перегляньте розташування предметів інтер'єру - якщо дозволяє простір, організуйте робоче місце біля вікна та прослідкуйте, щоб нічого не перешкоджало природньому освітленню кімнати. 

Читайте також:

Крім того, для більшої економії радять встановити двозонний лічильник. Він фіксує споживання окремо вдень та вночі. А саме з 23:00 до 7:00 діє вдвічі менший тариф на електроенергію, тому з таким приладом обліку можна буде заощаджувати до 50% витрат на світло.

Раніше ми писали, що за період повномасштабної війни в Україні борги побутових споживачів за електроенергію зросли на 15 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK