Чи будуть затримки соцвиплат в Україні: що говорять у Раді

Український уряд висловлює надію на своєчасну підтримку міжнародних партнерів.
Чи будуть затримки соцвиплат в Україні: що говорять у Раді
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на те, що фінансова допомога від міжнародних партнерів може затриматися, соціальні виплати в Україні будуть здійснюватися вчасно. Про це заявив перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк.

Читайте також:

"У цей рік Україна зайшла з певною обережністю. Поки що обіцянки наших партнерів не виконується на сто відсотків, але допомога однозначно буде. Є оптимізм, що Євросоюз виконає свої зобов'язання", - сказав він.

За словами Цимбалюка, вирішальний момент настане 1 лютого.

"Тоді відбудеться засідання з цього питання, і, попри позицію Угорщини та Словаччини, ЄС знайде інший механізм. Також сподіваємося, що в США вирішать питання щодо надання допомоги Україні", - розповів політик.

Читайте також:

Нардеп додав, що український бюджет має запас потужностей для забезпечення соціальних виплат і зарплат бюджетникам на попередньому рівні, навіть якщо зараз грошей від ЄС не буде.

Раніше ми писали, що у 2023 році українська влада застосувала певні обмеження на витрати, щоб заощадити бюджетні кошти. Комплекс заходів дозволяє спокійно пройти перший квартал без надходження грошей від партнерів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK