Розмитнення авто, онлайн-шлюб та кабінет пацієнта: у "Дії" з'являться нові послуги

У "Дії" вже доступні понад 90% найзатребуваніших сервісів.
Розмитнення авто, онлайн-шлюб та кабінет пацієнта: у "Дії" з'являться нові послуги
Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров / t.me/zedigital

Зараз у застосунку "Дія" доступні 14 цифрових документів та більш ніж 30 сервісів, а на порталі - понад 100 послуг. Проте найближчим часом у "Дії" з'являться нові послуги. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також:

Зазначається, що в "Дії" вже доступні понад 90% найзатребуваніших сервісів. 

Міністр анонсував, які послуги в застосунку з'являться найближчим часом:

  1. Розмитнення авто в "Дії". Це один із найбільш довгоочікуваних сервісів, який зробить процес розмитнення прозорим та швидким, без будь-яких суб'єктивних рішень із боку митниці та людського фактора. Для розрахунку ціни враховуватимуть лише сталі характеристики, на які не може вплинути митник.
  2. Онлайн-шлюб у "Дії". Завдяки послузі українці зможуть одружуватися не виходячи з дому. 
  3. Сервіси для ветеранів. Нададуть можливість отримати онлайн-статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім'ї загиблого захисника чи захисниці України.
  4. Кабінет пацієнта й медичні пуші. Сервіс дозволить зареєструватися в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ) через "Дію", а потім вибрати лікаря та підписати декларацію. Крім того, повідомлення від ЕСОЗ надходитимуть ще й у "Дію".
  5. Відкритий код "Дії". Допоможе експортувати застосунок в інші країни та супроводжувати його інтеграцію. Крім того, дозволить IT-спільноті долучитися до аналізу коду й пропонувати зміни чи покращення.
  6. Більше документів у застосунку. Зокрема освітні атестати й дипломи, актові записи цивільного стану про народження, зміну імені, шлюб та розлучення. Окрім свідоцтва про народження дитини, у батьків відображатиметься і власне, а також дітей старше за 18 років.
  7. "Дія.Підпис" для юридичних осіб. Найзахищеніший електронний підпис стане доступний і для бізнесу. Це допоможе пришвидшити процеси та зробити прозорими дії підприємців.
  8. "Дія" для партнерів. Новий сценарій інтеграції, який дасть змогу партнерам авторизувати користувачів "Дії" з отриманням ПІБ, номера телефону і пошти.

Раніше ми писали, що найближчим часом у застосунку "Дія" планують запустити послугу, завдяки якій люди зможуть одружитися онлайн за допомогою відеозв'язку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK