Ідентифікація пенсіонерів: що буде з виплатами, якщо не пройти перевірку

Пенсіонерам розповіли про наслідки ігнорування ідентифікації.
Ідентифікація пенсіонерів: що буде з виплатами, якщо не пройти перевірку
Ілюстративне фото / Getty Images

Для отримання пенсійних виплат внутрішньо переміщені особи (ВПО) у строк до 31 березня 2024 року мають пройти ідентифікацію в АТ "Ощадбанк" або в Пенсійному фонді. Про це нагадали в ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області.

Читайте також:

Особи, які до 24.02.2022 набули статусу ВПО, зобов'язані періодично проходити фізичну ідентифікацію в Ощадбанку. Але в період дії карантинних заходів, з 12.02.2020, така процедура не проводилась. Її відновили з 1 липня 2023 року у зв'язку зі скасуванням карантину.

"У разі непроходження ідентифікації до 31.03.2024 пенсія не буде виплачуватись, а накопичуватиметься на розрахунковому рахунку пенсіонера до моменту проходження ним ідентифікації. Після проходження пенсію перерахують на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати", - йдеться в повідомленні.

Як пройти ідентифікацію

Читайте також:

Пройти ідентифікацію можна такими способами:

  1. Особисто: звернутися до відділення АТ "Ощадбанк" або до будь-якого сервісного центру ПФУ з документом, що посвідчує особу (паспорт громадянина України).
  2. Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" ("Дія ID"), створеного за допомогою мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.
  3. За допомогою відеоконференцзв'язку в територіальному органі ПФУ. 
  4. У закордонній дипломатичній установі України отримати документ, який посвідчує, що фізична особа є живою, якщо пенсіонер із числа ВПО перебуває за кордоном. Видане в установленому порядку посвідчення разом із заявою про проходження ідентифікації (довільної форми) слід направити до територіального органу Пенсійного фонду, де пенсіонер перебуває на обліку. Оригінал посвідчення разом із заявою можна направити поштою рекомендованим листом або в сканованому вигляді через вебпортал ПФУ з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

Раніше ми писали, що пенсіонери в Україні можуть отримати доплату до своєї основної пенсії.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK