Яку суму коштів можна перевозити через кордон України без декларування

Скільки грошей можна провозити без декларування.
Яку суму коштів можна перевозити через кордон України без декларування
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Фізична особа може переміщувати через митний кордон України готівкову валюту в сумі, яка не перевищує еквівалент 10 000 євро за офіційним курсом валют, встановленим Національним банком на день переміщення, без декларування. Про це повідомили в Посольстві України в Польщі.

Читайте також:

Фізичні особи-резиденти здійснюють валютні операції з транскордонного переміщення валютних цінностей шляхом їх вивезення/пересилання за межі України в загальній сумі, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10 000 євро, на підставі документів, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою лише на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10 000 євро.

При цьому документи, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках, є чинними протягом 90 календарних днів.

Читайте також:

Якщо людина ввозить в Україну чи вивозить за межі України готівкову валюту в сумі, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 10 000 євро, то вона повинна письмово задекларувати її в повному обсязі митному органу.

Скільки готівки можна перевозити через кордон ЄС без декларування

Особи, які перевозять готівку вартістю 10 000 євро або більше, повинні декларувати цю готівку компетентним органам держави-члена, через яку вони в'їжджають або виїжджають із Союзу, і надавати їх для контролю.

Зобов'язання щодо декларування готівки вважається невиконаним, якщо надані відомості є неправильними або неповними, а також якщо готівка не надана для контролю.

Читайте також:

Законодавство ЄС передбачає, що перевозити готівкові кошти може будь-яка фізична особа без обмеження її віку. При цьому особа до 18 років, яка перевозить грошові кошти, повинна перевозити такі кошти особисто, тобто при собі, у своєму багажі. Якщо такі грошові кошти будуть у супроводжуючої особи, а не в дитини, і сума коштів у супроводжуючої особи перевищує 10 000 євро, то в такої особи виникає обов'язок декларувати вказані кошти.

Раніше ми писали, що в поромному пункті пропуску "Орлівка" прикордонники Ізмаїльського загону спільно з митниками зловили українку, яка намагалася незаконно вивезти до Румунії 2 млн. російських рублів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK