Пенсії в Україні перерахують з 1 квітня: хто отримуватиме більше

Орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня.
Пенсії в Україні перерахують з 1 квітня: хто отримуватиме більше
Ілюстративне фото / Getty Images

З 1 квітня 2024 року в Україні відбудеться плановий перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду.

Читайте також:

Так, дата проведення перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам - 1 квітня 2024 року. Водночас перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року (строк подачі звітів - до 10 травня).

"Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як розповіли в ПФУ, з 1 квітня пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення / попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу або які відпрацювали менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло два роки.

Якщо на 1 березня 2024 року набуто не менше як 24 місяці страхового стажу, перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу. При цьому пенсія може обчислюватись із того заробітку, з урахуванням якого обчислено пенсію при її призначенні чи попередньому перерахунку, або, якщо доцільно, враховується зокрема заробіток, який людина одержувала, працюючи після призначення / попереднього перерахунку пенсії.

Читайте також:

Водночас показник середньої зарплати (доходу), який було враховано під час призначення / попереднього перерахунку пенсії, не змінюється.

Якщо після призначення / попереднього перерахунку пенсії на 1 березня 2024 року набуто менше як 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії здійснюється не раніше як через два роки після її призначення / попереднього перерахунку з урахуванням лише набутого страхового стажу. Заробітна плата для обчислення пенсії не змінюється.

Читайте також:

При цьому працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років, такий перерахунок буде проведено в разі, якщо вони досягли пенсійного віку. 

Раніше ми писали, що 25 березня Пенсійний фонд завершив фінансування пенсій, житлових субсидій та пільг за березень 2024 року. На пенсійні виплати спрямовано 62,1 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK