Відключення світла можуть повернутися: українцям розповіли, коли чекати

Українцям слід готуватися до літніх відключень світла.
Відключення світла можуть повернутися: українцям розповіли, коли чекати
Ілюстративне фото / Getty Images

Улітку українці можуть зіштовхнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Тож краще підготуватися, повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу в Media Center Ukraine - Ukrinform.

Читайте також:

"На жаль, у нас і зараз є відключення, і я передбачаю, що нам треба готуватися. Українцям треба відновити знання, де павербанки, що з зарядом, і бути готовими до того, що певні обмеження будуть", - наголосив експерт.

За його словами, імовірно, відключення можуть відбуватися в другій половині липня та в серпні, на які припадає літній пік споживання електроенергії.

Читайте також:

"Зараз нам пощастило, що ми у весняному нижньому піку споживання. Й одночасно та гідроенергетика, яка може працювати на повну потужність, багато води, усе доволі комфортно. Улітку, на жаль, ситуація зміниться. Ми очікуємо, що літній пік споживання буде в другій половині липня - у серпні", - пояснив Харченко.

Раніше ми писали, що в Україні вже вимикають світло боржникам. Щоб відновити електропостачання, не потрібно кудись їхати, тому що все можна зробити онлайн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK