З 27 до 25 років: в Україні зменшили призовний вік

В Україні знизили граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.
З 27 до 25 років: в Україні зменшили призовний вік
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні знизили призовний вік із 27 до 25 років. 2 квітня відповідний законопроєкт підписав президент Володимир Зеленський. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Читайте також:

Так, президент підписав законопроєкт №9281 "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

"На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статті, яким до дня відправлення у військову частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу", - йдеться в документі.

Читайте також:

Як зазначається в пояснювальній записці, реалізація законопроєкту унормує питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву як складової військового резерву людських ресурсів, структуру якого затверджено постановою Кабінету Міністрів від 12 листопада 2014 року №607, шляхом взяття на військовий облік військовозобов'язаних громадян України, які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників.

Раніше ми писали, що Верховна Рада зменшила граничний вік перебування громадян України на військовому обліку призовників із 27 до 25 років.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK