Важливо для пенсіонерів: що потрібно повідомити ПФУ протягом 10 днів

Щоб не втратити виплати, кожен пенсіонер має вчасно надавати необхідну інформацію до Пенсійного фонду.
Важливо для пенсіонерів: що потрібно повідомити ПФУ протягом 10 днів
Ілюстративне фото / Getty Images

У разі звільнення з роботи український пенсіонер має повідомити про це органи ПФУ. Зробити це потрібно протягом 10 днів, повідомили в ГУ Пенсійного фонду в Закарпатській області.

Читайте також:

"Дія необхідна передусім для самого пенсіонера, адже дозволяє визначити належний розмір пенсії (окремі складові пенсійної виплати встановлюються залежно від того, працює особа чи ні). Наприклад, працюючим пенсіонерам не проводиться перерахунок пенсії у зв'язку з підвищенням розміру прожиткового мінімуму", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли у Фонді, один із способів повідомити про зміну статусу ("працюючий" чи "непрацюючий") - особисто звернутися до сервісного центру ПФУ.

Читайте також:

Відповідну заяву також можна подати і в режимі онлайн - через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua) або засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал "Дія") з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису.

Раніше ми писали, що у квітні 2024 року в Україні проведуть перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. Уже збільшені виплати громадяни отримають орієнтовно в червні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK