Українці песимістичні щодо гривні та не підтримують обмеження карткових переказів

Оприлюднено результати нового соцопитування.
Українці песимістичні щодо гривні та не підтримують обмеження карткових переказів
Emily Morter / unsplash.com

Майже половина опитаних українців озвучили досить песимістичні очікування, що до кінця року гривня девальвує, а понад 2/3 не підтримують ініціативи щодо обмеження карткових переказів для фізичних осіб.

Про це свідчать результати соцопитування «Оцінка населенням України соціально-економічної та соціально-політичної ситуації в країні (кінець березня-початок квітня 2024 року)», проведеного соціологічною компанією «Соціополіс» на замовлення громадської організації «Громадська ініціатива дій» (ГІД)».

Читайте також:

Згідно з результатами дослідження, у опитаних жителів України досить песимістичні очікування щодо того, як змінюватиметься курс гривні до кінця 2024 року. На думку майже половини (48,9%) респондентів, до кінця поточного року гривня ослабне. 31,7% респондентів вважають, що курс гривні протягом 2024 року зберігатиметься приблизно на нинішньому рівні. Лише 10,0% респондентів очікують, що до кінця цього року гривня зміцниться.

інфографіка
інфографіка / Sociopolis

Також за даними опитування, жителі України ставляться в цілому різко негативно до ініціативи з обмеження карткових переказів для фізичних осіб – підтримують зазначену ініціативу (цілком чи швидше) 19,0% респондентів, а не підтримують (цілком чи швидше) – 68,6% респондентів. Різниця позитивного та негативного ставлення до цієї ініціативи становить - 49,6%.

інфографіка
інфографіка / Sociopolis

Дослідження проводилося з 31 березня до 05 квітня 2024 року. Методом телефонного інтерв'ю було опитано 1003 мешканців України від 18 років, за винятком тимчасово окупованих територій. Теоретична статистична похибка з довірчою ймовірністю 0,95 без урахування дизайн-ефекту не перевищує 3,1%.

Раніше ми писали, що майже половині (43%) українців, які перебувають у Польщі, важко визначитися з планами щодо повернення в Україну.

 



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK