З 1 квітня деяким українцям призупинили виплату пенсій: у чому причина

Чому частина пенсіонерів не отримала виплати від держави.
З 1 квітня деяким українцям призупинили виплату пенсій: у чому причина
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 квітня 2024 року в Україні призупинили виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які не пройшли фізичну ідентифікацію. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду у Вінницькій області.

Читайте також:

Особи, які до 24.02.2022 набули статусу ВПО, зобов'язані періодично проходити фізичну ідентифікацію в АТ "Ощадбанк". У період дії карантинних заходів з 12.02.2020 така процедура не проводилась. Її відновили з 1 липня 2023 року у зв'язку зі скасуванням карантину.

Як розповіли у відомстві, станом на 1 квітня на Вінниччини ідентифікувалися 50% від 2965 зареєстрованих отримувачів пенсійних виплат із числа ВПО.

"Решті пенсіонерів даної категорії виплату пенсій призупинено. Їхні кошти будуть накопичуватися на розрахунковому рахунку до моменту проходження ними ідентифікації. Після проходження пенсію перерахують на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилося фінансування виплати", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Пройти ідентифікацію можна такими способами:

  1. Особисто: звернутися до відділення АТ "Ощадбанк" або до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України з документом, що посвідчує особу (паспорт громадянина України).
  2. Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/.
  3. За допомогою відеоконференцзв'язку в територіальному органі Пенсійного фонду України.
  4. У закордонній дипломатичній установі України отримати документ, який посвідчує, що фізична особа є живою, якщо пенсіонер із числа ВПО перебуває за кордоном.

Раніше ми писали, що пенсіонерам-переселенцям, які стали на облік ВПО до повномасштабного російського вторгнення, необхідно пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK