В Україні ухвалили законопроєкт про мобілізацію: нардеп повідомив подробиці

У законопроєкті передбачено обов'язок військовозобов'язаних в Україні мати при собі військово-обліковий документ разом із документом, що посвідчує особу.
В Україні ухвалили законопроєкт про мобілізацію: нардеп повідомив подробиці
Українські військові / facebook.com/GeneralStaff.ua

Верховна Рада України в другому читанні ухвалила законопроєкт №10449, який стосується мобілізації. Про це повідомив народний депутат, член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Читайте також:

За його словами, документ допоможе верифікувати дані про військовозобов'язаних і мінімізує ризики зловживань у процесі отримання відстрочки чи бронювання.

"Мета ухваленого законопроєкту - щоб усі військовозобов'язані віком від 18 до 60 років оновили персональні дані, що стосуються військового обліку. На це відведено 60 днів. Після цього держава бачитиме повну картину, на кого вона може розраховувати, який у нас мобілізаційний потенціал", - заявив парламентарій.

Читайте також:

Він зазначив, що в законопроєкті також передбачено обов'язок військовозобов'язаних, які пересуваються територією України, мати при собі військово-обліковий документ разом із документом, що посвідчує особу.

"Такий підхід також дозволить мінімізувати ухилення від оновлення даних. Крім того, багато положень ухваленого законопроєкту стосуються вдосконалення соціального захисту, мотивації військовослужбовців, мінімізації ризиків зловживань у процесі отримання відстрочки, бронювання тощо", - наголосив нардеп.

Він додав, що водночас Рада підтримала пропозицію Кабміну відхилити питання про демобілізацію.

Читайте також:

"Це питання потребує більш системного вивчення й підготовки. Тож уряд має розробити й винести на розгляд парламенту окремий законопроєкт про підстави звільнення зі служби тих військовослужбовців, які тривалий час перебувають на передовій лінії", - підсумував політик.

Раніше ми писали, що в Україні буде введено справедливе та раціональне бронювання військовозобов'язаних.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK