Допомога ВПО: який новий документ враховуватимуть при нарахуванні виплат

На гарячу лінію Мінреінтеграції час від часу надходять скарги громадян, що під час прийому документів на нарахування виплат не беруть у розрахунок акти обстеження щодо складу сім'ї.
Допомога ВПО: який новий документ враховуватимуть при нарахуванні виплат
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Тепер при нарахуванні виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) враховуватимуться документи про склад сім'ї. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, на гарячу лінію Мінреінтеграції час від часу надходять скарги громадян, що під час прийому документів на нарахування виплат не беруть у розрахунок акти обстеження щодо складу сім'ї.

"Люди мають отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом із ними на підконтрольній території", - зазначила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук на засіданні Координаційного штабу з питань ВПО.

Уточнюється, що такий акт обстеження складу сім'ї можуть видати ОСББ, управителі дому або інші комунальні підприємства. Нині форма цієї довідки є довільною, але вона повинна бути затверджена, наприклад, місцевою владою.

Читайте також:

Верещук доручила напрацювати єдину форму відповідної довідки, яку прийматимуть в управліннях соціального захисту.

Раніше ми писали, що в Україні збільшилась загальна кількість місць тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Нині налічується 1038 таких об'єктів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK