Допомога для ВПО: у Мінреінтеграції зробили важливу заяву про виплати

Виплати ВПО з інвалідністю надійдуть із березня, незважаючи на терміни обробки заяви.
Допомога для ВПО: у Мінреінтеграції зробили важливу заяву про виплати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Особи з інвалідністю з-поміж ВПО отримають свої виплати з березня, навіть якщо заява буде оброблена в травні. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

З 1 березня деяким категоріям ВПО, які отримували допомогу протягом року або двох, її було продовжено ще на 6 місяців. Близько 535 тисяч внутрішніх переселенців отримали автоматичне продовження виплат ВПО. Передусім це особи з інвалідністю 1 та 2 груп, а також пенсіонери, розмір пенсій яких не перевищує 9444 грн.

Зазначається, що під час автоматичного продовження виплат особам з інвалідністю з-поміж ВПО виникли технічні проблеми, які будуть вирішені найближчим часом.

Читайте також:

"Люди, які мають 1 та 2 групи інвалідності, отримають свої виплати ВПО з березня, навіть якщо в них талон до ЦНАПу в травні", - наголосила віцепрем'єр Ірина Верещук.

Інші ВПО, які не входять до цих категорій, мали подати відповідні заяви до органів соціального захисту населення або ЦНАПів. 

Читайте також:

"Тому 196 тисяч сімей ВПО вже звернулися до управлінь соціального захисту з заявою про продовження виплати допомоги. З них протягом березня було опрацьовано й призначено виплати для 98 тисяч сімей (особових рахунків), тобто 181 тисячі осіб", - йдеться в повідомленні.

Решта звернень щодо продовження виплат від ВПО ще опрацьовується в управліннях соціального захисту. У разі перепризначення допомоги по цих заявах отримувачам у квітні нарахують виплати відразу за 2 місяці.

Читайте також:

У відомстві нагадали, що подати заяву на перепризначення виплат можна до 30 квітня. У такому разі виплати ВПО будуть нараховані, починаючи з березня.

Раніше ми писали, що деякі внутрішньо переміщені особи (ВПО) не встигли одержати виплати від держави в березні, які їм належать. Проте не варто переживати, оскільки грошову допомогу нададуть  у квітні одразу за два місяці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK