Кабмін змінив правила щодо проживання ВПО: що нового

Вразливі категорії переселенців не виселятимуть із тимчасового житла.
Кабмін змінив правила щодо проживання ВПО: що нового
Ілюстративне фото / Getty Images

Уряд врегулював питання щодо недопущення виселення вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з житла для тимчасового проживання. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Так, Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою КМУ від 29 квітня 2022 року №495.

"Ця постанова має на меті надати окремим категоріям ВПО додаткові гарантії щодо недопущення їх примусового виселення із житла для тимчасового проживання в період дії воєнного стану й протягом 6 місяців після його припинення або скасування", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Заборона на виселення стосується внутрішніх переселенців, що належать до вразливих категорій громадян. До них, зокрема, належать:

  • люди з інвалідністю;
  • люди віком понад 60 років;
  • діти-сироти та позбавлені батьківського піклування;
  • батьки, які самостійно виховують дитину;
  • сім'ї військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях;
  • багатодітні та малозабезпечені сім'ї.

Читайте також:

"Такі зміни спрямовані на посилення гарантій правового та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб", - додали в міністерстві.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України уточнив перелік категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які матимуть право на отримання виплат протягом ще 6 місяців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK