Частина ВПО отримала грошову допомогу за березень: коли заплатять іншим

Автоматично, без додаткового звернення, продовжено виплати людям, які втратили працездатність.
Частина ВПО отримала грошову допомогу за березень: коли заплатять іншим
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Частина внутрішніх переселенців, які мають право на продовження виплати допомоги для ВПО додатково ще на 6 місяців, сьогодні отримала гроші за березень. Загалом 671 тис. людей уже спрямовано 1,4 млрд грн. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

Автоматично, без додаткового звернення, продовжено виплати людям, які втратили працездатність: пенсіонерам, людям з інвалідністю 1 та 2 груп, тяжкохворим дітям, дітям, які стали сиротами або позбавленим батьківського піклування, а також батькам-вихователям і прийомним батькам.

"Якщо ви належите до цих категорій і не отримали виплат, зверніться, будь ласка, до найближчого ЦНАПу або органу соцзахисту з заявою на призначення виплати", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Ще частина ВПО отримає виплати після подання нових заяв на виплату. Допомога на проживання ще на 6 місяців для них здійснюється, якщо середній дохід на особу в такій родині менший за 9444 грн.

Зазначається, що наразі органи соціального захисту отримали 91,4 тис. заяв. Близько 66% заяв вже опрацьовані, ще 34% заяв знаходяться в роботі. Тож нарахування коштів для тих ВПО, які мають право на продовження виплат після подання заяви, відбудеться 21 і 28 березня.

Читайте також:

"Отже, якщо ви подали заяву на продовження виплати, кошти будуть зараховані вам до кінця місяця", - запевнили в міністерстві.

До того ж Мінсоцполітики ініціювало продовження терміну подачі заяв до 31 квітня.

Читайте також:

"Це означає, що подавши заяву навіть у квітні, людина отримає гроші за березень і квітень включно. Якщо заява буде надана з 1 травня, то допомога буде призначатися з місяця звернення", - пояснили у відомстві.

Раніше ми писали, що Міністерство соціальної політики розробило новий інструмент підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО) - субсидію на оренду житла. Реалізувати пілотний проєкт планується протягом двох років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK