В Україні створять ще один держреєстр: які дані міститиме

Рада ухвалила в першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоров'я яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії РФ.
В Україні створять ще один держреєстр: які дані міститиме
Ілюстративне фото / Getty Images

У четвер, 25 квітня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №10256. Він дасть можливість створити Державний реєстр осіб, постраждалих унаслідок збройної агресії РФ проти України, тим самим забезпечити збір та облік інформації про шкоду, завдану країною-агресором життю та здоров'ю українців. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

"Зі свого боку це дасть змогу державі й громадянам не просто фіксувати всі факти нанесення шкоди життю і здоров'ю, а сформувати набори даних, які в майбутньому можуть допомогти довести завдану шкоду при зверненні громадян до Міжнародного компенсаційного механізму за відшкодуванням збитків за рахунок репарацій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, створення системи обліку осіб, життя та здоров'я яких постраждало внаслідок російської агресії, дасть можливість Міністерству соціальної політики надавати соціальну підтримку особам, які постраждали, значно раніше, не чекаючи, поки така особа отримає бюрократичні підтвердження і відповідний "статус" (ВПО, особи з інвалідністю і т.д.). 

Читайте також:

Зазначається, що Державний регістр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії, має стати складовою загальної екосистеми системи реєстрів шкоди й збитків, завданих російською агресією. 

Крім того, створення Реєстру постраждалих забезпечить облік видатків державного та місцевого бюджетів, які спрямовуються сьогодні на надання підтримки українцям, що постраждали від війни.

Читайте також:

"Надалі Україна планує також використати інформацію про всі види шкоди і видатки в результаті агресії Росії для отримання репарацій", - додали в міністерстві.

Раніше ми писали, що з 2 квітня 2024 року на сайті Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України (RD4U), оголошено про відкриття прийому заяв про відшкодування збитків, завданих російською агресією.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK