В Україні створять Єдиний державний реєстр адрес: з якою метою

Реєстр наповнюється громадами на місцях, які володіють достовірною адресною інформацією.
В Україні створять Єдиний державний реєстр адрес: з якою метою
Київ / Getty Images

В Україні з'явиться Єдиний державний реєстр адрес (ЄДРА). Він буде створений як один із базових реєстрів Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Читайте також:

Додатково буде створений Реєстр адміністративно-територіальних одиниць (ЄДРАТО) та Реєстр будівель та споруд (РБС).

"Усі цифрові продукти Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури впроваджуються для вирішення наших основних завдань: прозорої розбудови та відновлення, безпеки громадян, створення умов для сталого розвитку громад, підзвітності. Коли ми запроваджуємо будь-яке цифрове рішення, орієнтуємось на антикорупційний ефект та зручність для користувача. Створення Єдиного реєстру уніфікує відомості про адміністративно-територіальні одиниці, будівлі, споруди та їх адреси, дозволить використовувати ці дані для прозорого та підзвітного планування відбудови", - зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Читайте також:

Реєстр наповнюється громадами на місцях, які володіють достовірною адресною інформацією.

Наразі понад 1300 громад підключено до тестового середовища, більшість представників уже успішно завершило навчання та отримало необхідні навички. Найближчім часом навчання пройдуть представники всіх громад для швидкого підключення фахівців до ведення реєстрів.

Читайте також:

Зазначається, що створення та використання таких реєстрів передбачено законом України й необхідно для подальшого вдосконалення електронних послуг та сервісів, що пов'язані з нерухомістю, об'єктами будівництва та їх адресацією. Зокрема, для взаємодії між державними регіональними та місцевими інформаційними системами, особливо в умовах війни.

Раніше ми писали, що в Україні перейменовують вулиці та станції метро, ​​назви яких хоч якось пов'язані з РФ. У зв'язку з цим у людей часто виникає питання, чи потрібно змінювати документи.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK