В Україні запрацював Державний реєстр санкцій: навіщо він потрібний

У реєстрі 17 202 фізичних та юридичних осіб, які вважаються підсанкційними.
В Україні запрацював Державний реєстр санкцій: навіщо він потрібний
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні почав працювати Державний реєстр санкцій. У ньому 17 202 фізичні та юридичні особи. Про це повідомила пресслужба Ради національної безпеки та оборони.

Читайте також:

"У реєстрі 17 202 фізичних та юридичних особи, які вважаються підсанкційними. Ведення реєстру забезпечує Апарат РНБО України", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в РНБО, реєстр створено з метою надання безоплатного публічного доступу громадян до актуальної та достовірної інформації про суб'єктів, щодо яких застосовано санкції.

Читайте також:

Згідно з рішенням РНБОУ реєстр - це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, захист, облік, відображення, оброблення та надання інформації про всіх суб'єктів, щодо яких застосовано санкції.

Джерелами інформації Реєстру є рішення Ради національної безпеки й оборони України, а також судові рішення про застосування санкцій.

Читайте також:

"Дані в реєстрі оновлюються оперативно. Вони є відкритими і загальнодоступними, крім випадків, передбачених законом. На сайті є можливість в електронній формі отримати витяг з інформацією про особу", - додали в РНБО.

Раніше ми писали, що РФ навчилася обходити західні санкції, введені проти неї через повномасштабне вторгнення в Україну.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK