ВПК, політичні партії та наближені до олігархів особи: Зеленський ввів нові санкції

Згідно з указом Президента санкції введено проти 322 компаній, пов'язаних із ВПК РФ.
ВПК, політичні партії та наближені до олігархів особи: Зеленський ввів нові санкції
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про запровадження санкцій проти юридичних осіб, пов'язаних із російським військово-промисловим комплексом. Також ввів у дію санкції проти осіб, обмеження щодо яких уже запроваджені партнерами України раніше, політичних партій із РФ тощо. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

"Запроваджено черговий великий пакет щодо компаній та осіб, пов'язаних із російським ВПК. Також віддзеркалюємо санкції, накладені нашими партнерами на членів родин російських олігархів, наближених до них осіб та компанії, якими росіяни володіють де-факто. Нарешті санкції вводяться проти російських політичних партій, а по суті філіалів однієї партії на ім'я "режим путіна". Продовжуємо далі працювати над посиленням санкційного тиску", - зазначила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Так, згідно з указом Президента №236/2023 санкції введено проти 322 компаній, пов'язаних із ВПК РФ.

Читайте також:

Зокрема, у переліку: АТ "Науково-виробнича корпорація "Космічні системи моніторингу, інформаційно-керуючі та електромеханічні комплекси", Федеральний державний бюджетний заклад "Центральний науково-дослідний інститут повітряно-космічних сил" Міноборони РФ, АТ "Радіопріборснаб", АТ "Федеральний науково-виробничий центр "Прогрес", АТ "Казанський оптико-механічний завод", АТ "Дослідно-конструкторське бюро спеціальних технічних засобів", АТ "Радіотехнічні та інформаційні системи повітряно-космічної оборони", ТОВ "Кварк-ВПК".

Крім того, указом №235/2023 запроваджено санкції проти 40 фізичних осіб - громадян РФ, Ірану, Малі, Швейцарії тощо. Так, наприклад, до санкційного переліку потрапили дружина, донька та син російського олігарха Володимира Потаніна. Також у переліку дружина та доньки російського олігарха Сулеймана Керімова, який є членом найближчого кола олігархів, близьких до Путіна. Також Україна запроваджує санкції проти осіб, які керують закордонними компаніями в інтересах російських олігархів, та проти самих компаній.

Читайте також:

Водночас указом №235/2023 запроваджено санкції щодо окремих російських фінансових та банківських установ, зокрема, ПАТ "Росбанк". У переліку також політичні партії РФ "Єдина Росія", КПРФ, ЛДПР "Справедлива Росія" тощо.

У міністерстві додали, що запроваджено санкції й проти т.з. "міністерства у справах громадянської оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Донецької Народної Республіки". Усього в переліку 60 юридичних осіб.

Раніше ми писали, що Кабмін підтримав рішення внести на розгляд Ради національної безпеки та оборони пропозиції щодо застосування санкцій проти Сирії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK