Євросоюз продовжує на пів року економічні санкції проти РФ

Уперше санкції ввели у 2014 році у відповідь на дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні.
Євросоюз продовжує на пів року економічні санкції проти РФ
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У п'ятницю, 27 січня, Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на пів року економічні санкції проти РФ. Про це йдеться на сайті Ради ЄС.

Читайте також:

"Рада ЄС ухвалила рішення про продовження на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальних заходів щодо окремих галузей економіки Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вперше санкції ввели у 2014 році у відповідь на дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. Обмежувальні заходи були значно розширені з лютого 2022 року, коли РФ розпочала війну проти України.

Читайте також:

Наразі санкції складаються із широкого спектру секторальних заходів, включаючи обмеження на торгівлю, фінанси, технології й товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

Крім того, вони охоплюють заборону на імпорт або морські перевезення сирої нафти та деяких нафтопродуктів із Росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій декількох дезінформаційних ЗМІ, які підтримує Кремль.

Раніше ми писали, що ЄС продовжив санкції проти фізичних та юридичних осіб, які причетні до повномасштабного вторгнення РФ на територію України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK