РФ стала найбільш підсанкційною країною світу в 2022 році

У 2022 році низка провідних країн запровадила чимало економічних та індивідуальних санкцій проти Росії, її фізичних і юридичних осіб.
РФ стала найбільш підсанкційною країною світу в 2022 році
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У 2022 році Росія стала найбільш підсанкційною країною світу. За цей період провідні держави запровадили чимало обмежень проти РФ, її фізичних та юридичних осіб, повідомила заступниця голови Комітету з питань антикорупційної політики Олена Мошенець.

Читайте також:

За даними порталу "Війна й санкції", перелік держав, що запровадили санкції проти Росії, очолюють країни Європейського Союзу - введено вже дев’ять пакетів санкцій проти РФ. Також у цьому переліку Велика Британія, США, Канада, Швейцарія, Австралія та Японія.

rada.gov.ua

"Санкції - це хоч і повільний, але ефективний важіль впливу на країну-агресора. Системна робота в цьому напрямку не повинна зупинятися, оскільки є чимало російських компаній, які заслуговують на те, щоб потрапити під санкції, зокрема, це стосується російського державного холдингу "Росатом", - зазначила Мошенець.

Читайте також:

За її словами, до корпорації, яка бере безпосередню участь в агресії проти України та покриває акти ядерного тероризму, мають бути застосовані санкції. На цьому неодноразово у своїх зверненнях до міжнародної спільноти наполягав Президент України Володимир Зеленський.

Крім того, є напрацьовані пропозиції в Плані дій щодо посилення санкцій проти РФ, підготовленому міжнародною експертною групою Єрмака-Макфола.

Раніше ми писали, що через західні санкції економіка РФ відкотилася на 30 років назад.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK