Коли військовим потрібно проходити ВЛК: у Міноборони назвали умови

У МОУ назвали три умови, коли військові мають пройти військово-лікарську комісію.
Коли військовим потрібно проходити ВЛК: у Міноборони назвали умови
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні військовослужбовці мають проходити військово-лікарську комісію (ВЛК) не лише для встановлення їхньої придатності для служби. У Міністерстві оборони розповіли про ще три умови, коли потрібно проходити ВЛК.

Читайте також:

Перша причина для проведення медогляду ВЛК полягає у встановленні причинного зв'язку між травмою, пораненням чи захворюванням та проходженням військової служби. Військовому повинні встановити діагноз щодо захворювання, травми, контузії, каліцтва чи поранення.

Рішення щодо причинного зв'язку між захворюванням, травмою (пораненням, контузією, каліцтвом) та військовою службою буде важливим при отриманні відповідних грошових виплат.

Ще одна умова проведення медичного огляду ВЛК - визначення ступеня придатності до військової служби після перенесеного захворювання чи травми. Якщо захворювання чи отримана травма не призвели до порушення функцій органів і систем органів або призвели до незначних їхніх порушень, то потреба в проходженні медичного огляду ВЛК відсутня.

Читайте також:

Також військового можуть відправити на проходження ВЛК для визначення потреби в продовження лікування чи у відпустці для лікування, переведенні в інший лікувальний заклад.

Раніше ми писали, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон №3621-IX, який, зокрема, передбачає відміну статусу "обмежено придатний".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK