Українців закликали економити електроенергію та готуватися до складної зими

Міністр енергетики попередив про можливі труднощі з електропостачанням улітку та взимку через значні втрати генеруючих потужностей унаслідок ворожих обстрілів.
Українців закликали економити електроенергію та готуватися до складної зими
Ілюстративне фото / Getty Images

Міністр енергетики України Герман Галущенко закликає споживачів ощадливо споживати електроенергію з огляду на значні втрати генеруючих потужностей після ворожих обстрілів, а також готуватися до складної зими. Про це він заявив в ефірі телемарафону.

Читайте також:

Очільник Міненерго повідомив, що протягом останніх місяців українська енергосистема зазнала найбільших пошкоджень із часів початку повномасштабної війни з РФ.

"На сьогодні ми вже втратили близько 8 ГВт потужності в системі. Якби це відбулося в будь-якій іншій країні, був би вже тотальний блекаут. Ситуація складна. Але світло сьогодні є, система збалансована, і це результат важкої праці енергетиків, які щоденно, цілодобово працюють над тим, щоб підтримати систему", - наголосив він.

Також міністр відповів на запитання, чи можливі в умовах, що склалися, обмеження електропостачання споживачів, які були у 2022-2023 роках.

Читайте також:

"Буде складно втримати систему без обмежень, особливо взимку. Треба також враховувати, що ми нині фіксуємо ситуацію станом на зараз, а ситуацію до зими з урахуванням наступних обстрілів або їх впливу на систему важко передбачити. Але очевидно, що буде ще додатковий негативний вплив на систему. Тому ситуація буде складна", - розповів Галущенко.

За його словами, енергетики зроблять усе можливе, щоб майбутня зима пройшла стабільно, зокрема, як зима 2023-2024 років.

"Навіть якщо ви не маєте обмежень сьогодні, треба розуміти, що триває війна і десь у цей час ці обмеження є. Тому дуже важливе ощадливе використання електроенергії", - зазначив міністр.

Читайте також:

Він додав, що труднощі з електропостачанням можуть бути й улітку. Водночас у цей період року балансувати систему допомагають потужності відновлюваних джерел енергії, зокрема сонячні електростанції.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів ухвалив рішення про додаткове виділення 7 млрд 168 млн гривень на відновлення української енергосистеми.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK