Уряд Чехії допоможе українським біженцям повернутися додому: що відомо

У Чехії запускають програму допомоги біженцям для повернення в Україну.
Уряд Чехії допоможе українським біженцям повернутися додому: що відомо
Ілюстративне фото / Getty Images

Чеський уряд запускає пілотний проєкт щодо сприяння добровільному поверненню в Україну. Програма для біженців триватиме з червня по листопад. Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ Чехії.

Читайте також:

15 травня 2024 року уряд Чехії затвердив параметри пілотної програми сприяння добровільному поверненню в Україну. Вона розрахована максимум на 430 осіб.

Участь у проєкті можуть взяти іноземці, які мешкають у Чехії через війну в Україні. Подати заявку можуть як особи, які отримали тимчасовий захист, так і особи, яким уже надано міжнародний захист. При цьому програма не має жодного зв'язку з військовою службою українців.

Читайте також:

"Ми хочемо запропонувати допомогу тим, хто, наприклад, за станом здоров'я або сімейними обставинами бажає повернутися додому. Ця допомога в основному полягатиме в купівлі квитків, а в деяких особливо серйозних випадках, наприклад, у наданні машини швидкої допомоги", - зазначив міністр внутрішніх справ Віт Ракушан.

Він розповів, що для 400 осіб буде придбано квиток на автобус від місця проживання в Чехії до найближчого місця перебування в Україні. Іншим 30 особам із проблемами зі здоров'ям можуть надати індивідуальний медичний транспорт для повернення з Чехії.

Читайте також:

Іноземець зможе подати заяву на відшкодування витрат, пов'язаних із поверненням в Україну, лише один раз. Якщо він потім захоче подати заяву на отримання посвідки на проживання протягом наступних 12 місяців, доведеться сплатити половину витрат.

На пілотний проєкт із бюджету Міністерства внутрішніх справ виділено 5,595 млн чеських крон.

Раніше ми писали, що Швейцарія розробила план повернення українських біженців додому.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK