Українці можуть продовжити тимчасовий захист у Чехії: що потрібно зробити

Продовження тимчасового захисту в Чехії відбувається у два етапи.
Українці можуть продовжити тимчасовий захист у Чехії: що потрібно зробити
Ілюстративне фото / Getty Images

Українці, які через війну були змушені виїхати за кордон і зараз перебувають у Чехії, можуть продовжити тимчасовий захист до кінця березня 2025 року. Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Читайте також:

Так, продовження тимчасового захисту відбувається у два етапи.

Перший крок: онлайн-реєстрація

Необхідно створити обліковий запис на Інформаційному порталі для іноземців. Заповнити форму, вказавши необхідну інформацію, а також зазначити актуальне місце проживання та підтвердити його.

Читайте також:

За наявності дітей віком до 15 років їхню реєстрацію проводять уповноважені представники. Особи, які досягли 15 років, реєструються самостійно.

Останнім етапом онлайн-реєстрації є вибір дати та часу візиту до відділення МВС для вклеювання візової наклейки. Після цього тимчасовий захист буде автоматично продовжено до 30 вересня 2024 року.

Читайте також:

Варто зазначити, що онлайн-реєстрацію потрібно пройти до 15 березня 2024 року.

Другий крок: візит до відділення МВС

У зазначену під час онлайн-реєстрації дату необхідно відвідати відділення МВС. Слід враховувати, що змінити раніше обрану дату можна в особистому обліковому записі тільки з поважних причин. Після візиту до поліцейського відділення і вклеювання візової наклейки тимчасовий захист буде продовжено до 31 березня 2025 року.

Читайте також:

Відвідати відділення МВС потрібно до 30 вересня 2024 року.

Раніше ми писали, що багато українців змушені були виїхати за кордон через повномасштабну війну. Деякі громадяни отримали тимчасовий захист у Норвегії. Однак там вирішили змінити соціальні умови для біженців



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK