Українці у перспективі зможуть мати військово-обліковий документ в електронному вигляді та завантажити його через «Дію»

Уряд затвердив порядок його оформлення.
Українці у перспективі зможуть мати військово-обліковий документ в електронному вигляді та завантажити його через «Дію»
ілюстративне фото / diia.gov.ua

Кабмін затвердив нову форму та порядок отримання військово-облікового документа, який можна буде отримати в електронній формі у разі технічної реалізації.

Про це йдеться в оприлюдненій постанові уряду від 16 травня 2024 р. №559. «Про затвердження Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов'язаних та резервістів та форми такого документа».

Читайте також:

Згідно з документом, військово-обліковий документ (ВОД) можна буде отримати в електронній формі через:

  • Електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста;
  • Державний веб-портал електронних публічних послуг у сфері національної безпеки та оборони;
  • Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Портал Дія), зокрема із використанням мобільного додатка «Дія» (у разі технічної реалізації).

Зокрема, ВОД матиме QR-код, який можна зчитати за допомогою мобільного додатку. При цьому сам QR-код військово-облікового документа в електронній формі є ВОД в електронній формі у вигляді двовимірного штрих-коду, що містить відомості про зазначений документ. Військово-обліковий документ в електронній формі буде дійсним лише за наявності QR-коду, і не може використовуватися без нього.

Крім того, якщо у ВОД міститься помилка, пов'язана з невідповідністю з Єдиним реєстром призовників, військовозобов'язаних та резервістів, то він вважається недійсним, і для її виправлення необхідно звернутися до ТЦК за місцем знаходження на військовому обліку або використовувати для цього електронний кабінет.

Раніше ми писали про те, що Міноборони згідно з новим законом про мобілізацію з 18 травня запускає мобільний додаток Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів, де вони зможуть уточнити свої дані.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK