Сім'ї з дітьми отримають додаткову фінансову допомогу: скільки виплатять та кому

Кабмін спільно з ЮНІСЕФ запровадили додаткову фінансову допомогу для родин із дітьми з вразливих категорій, які евакуюються з Харківщини й Сумщини.
Сім'ї з дітьми отримають додаткову фінансову допомогу: скільки виплатять та кому
Ілюстративне фото / Getty Images

Кабінет Міністрів спільно з UNICEF Ukraine запровадили виплати сім'ям із дітьми з уразливих категорій, які евакуюються з прифронтових територій Харківщини та Сумщини. Вони отримають додаткову фінансову допомогу в розмірі 10 800 грн на особу. Про це повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики.

Читайте також:

Так, виплати отримуватимуть сім'ї з дітьми, які з 1 травня 2024 року підлягають обов'язковій евакуації, а до евакуації проживали на території Сумщини й Харківщини та належали до однієї чи кількох таких категорій:

  • у складі сім'ї є особа або дитина з інвалідністю до 18 років;
  • сім'я є багатодітною з дітьми до 18 років;
  • дітей виховує одинока мати чи одинокий батько;
  • сім'я з дітьми віком до 18 років є малозабезпеченою.

Читайте також:

"Наприклад, багатодітна малозабезпечена сім'я з 5-ох людей, яка евакуюється із Сумської чи Харківської областей, отримає 54 тис. грн додаткової грошової допомоги", - йдеться в повідомленні.

Якщо сім'я евакуюється засобами, організованими обласною військовою адміністрацією, додатково звертатися за отриманням допомоги не потрібно. Виплату буде здійснено автоматично.

Читайте також:

Якщо під час обов'язкової евакуації сім'я виїжджає в безпечне місце самостійно, потрібно звернутися після евакуації до найближчого управління соціального захисту в громаді, до якої переїхали.

Кошти зараховуватимуться на рахунок одного з членів сім'ї-отримувача допомоги. Також кошти можна буде одержати через Укрпошту.

Раніше ми писали, що нині в Україні в сім'ях опікунів та піклувальників проживають майже 46 тис. дітей. Для фінансової підтримки таких сімей держава надає відповідні виплати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK