За ухилення від мобілізації двоє чоловіків із Харківщини потраплять до в'язниці

Ухилянтам призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.
За ухилення від мобілізації двоє чоловіків із Харківщини потраплять до в'язниці
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На Харківщині двоє чоловіків сидітимуть за ґратами за ухилення від мобілізації. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Читайте також:

Так, за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Чугуївської окружної прокуратури Харківської області та Київської окружної прокуратури Харкова суди визнали винними двох чоловіків в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період (ст. 336 КК України). Їм призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. 

Як розповіли у відомстві, прокурори довели, що в травні 2023 року 40-річний мешканець селища Печеніги, будучи придатним за станом здоров'я для проходження військової служби згідно з довідкою ВЛК та не маючи правових підстав на відстрочку від призову, не явився за викликом згідно з повісткою для відправки в команду за призовом по мобілізації.

Читайте також:

Другим ухилянтом виявився 39-річний мешканець Харкова. Будучи придатним до проходження до військової служби, що підтверджує відповідний висновок ВЛК, чоловік у грудні 2023 року, отримавши повістку для прибуття до Київського РТЦК та СП Харкова, не прибув без поважних причин.

Зазначається, що в судових засіданнях чоловіки повністю визнали свою вину.

Раніше ми писали, що в Україні почали діяти оновлені штрафи за порушення військового обліку та мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK