Мобілізація в Україні: чи потрібно оновлювати дані, якщо не виповнилося 25 років

Військовозобов'язані віком від 18 до 60 років повинні оновити дані протягом 60 днів.
Мобілізація в Україні: чи потрібно оновлювати дані, якщо не виповнилося 25 років
Ілюстративне фото / facebook.com/OOTCKSP

Після того, як в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, усім військовозобов'язаним потрібно уточнити свої облікові дані. Громадян віком до 25 років це теж стосується, повідомила пресслужба Міністерства оборони.

Читайте також:

За новим законом, який набув чинності 18 травня 2024 року, військовозобов'язані у віці від 18 до 60 років мають оновити дані протягом 60 днів, тобто до 16 липня 2024 року. У цей період оновити дані мають всі, навіть ті, хто вже робив це до 18 травня 2024 року.

Для громадян України, які були зняті з військового обліку у зв'язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, буде передбачено інший порядок оновлення даних.

Оновити дані, перебуваючи в Україні, можна через ЦНАП, ТЦК та СП або електронний кабінет військовозобов'язаного "Резерв+".

Читайте також:

У разі перебування за кордоном інформацію слід надіслати на офіційну електронну адресу ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку або скористатися електронним кабінетом військовозобов'язаного.

Раніше ми писали, що застосунок "Резерв+" не замінює військово-обліковий документ, тож українцям потрібно носити із собою паперовий документ.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK