"Резерв+": з безпідставного "розшуку" зняли понад 700 тисяч українців

У застосунку "Резерв+" виправили важливу помилку.
"Резерв+": з безпідставного "розшуку" зняли понад 700 тисяч українців
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Завдяки застосунку "Резерв+" із безпідставного "розшуку" зняли 710 тисяч громадян України. Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Читайте також:

"Реагуємо на ваші звернення та усуваємо помилки в обліку військовозобов'язаних. Застосунок "Резерв+" звернув нашу увагу на прогалини в реєстрі "Оберіг". Одна з них - добре відомий вам статус "у розшуку", який безпідставно відображався в 710 000 громадян", - написала вона у Facebook.

Чому громадяни мали статус "у розшуку"

Як пояснила Черногоренко, якщо людина порушувала правила військового обліку, наприклад, ігнорувала повістки, то ТЦК звертався до Національній поліції. Але фактично кількість таких звернень становить близько 25%.

Читайте також:

"Згідно з законодавством такий "розшук" мав свої терміни. Адже до 19 травня адміністративне стягнення могло бути накладене не пізніше двох місяців із дня порушення правил військового обліку. Зараз цей термін - 3 місяці з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня вчинення" , - розповіла заступниця міністра.

За її словами, статус "у розшуку" безпідставно отримали багато військовослужбовців, дані яких не були оцифровані вчасно. Втім, у Міноборони виправили цю помилку.

Читайте також:

Черногоренко порадила авторизуватися в застосунку повторно, щоб побачити свій оновлений статус.

"Якщо вас зняли з "розшуку", до ТЦК звертатися не потрібно", - додала вона.

Раніше ми писали, що застосунок "Резерв+" не замінює військово-обліковий документ, тож українцям потрібно носити із собою паперовий документ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK