Жителям однієї з областей збільшили розмір субсидій та пільг: кого стосується

Було збільшено розмір субсидії та пільги в неопалювальний сезон окремим категоріям населення.
Жителям однієї з областей збільшили розмір субсидій та пільг: кого стосується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

10 травня набула чинності постанова Кабміну №521, якою, зокрема, було збільшено розмір субсидії та пільги в неопалювальний сезон окремим категоріям населення. На кого поширюються ці зміни, розповіли фахівці "Юридичного порадника для ВПО".

Читайте також:

Так, уряд збільшив на неопалювальний сезон-2024 (з травня по вересень включно) розмір пільг та субсидій на електроенергію для мешканців Харкова та Харківської області.

Для громадян, які фактично проживають у житлових приміщеннях (будинках), що розташовані в населених пунктах Харківської області, для розрахунку розміру пільги або субсидії на оплату послуги з постачання та розподілу електричної енергії протягом неопалювального сезону 2024 року (у період з 1 травня 2024 року по 30 вересня 2024 року) застосовуються соціальні нормативи з застосуванням коефіцієнта підвищення 5.

Читайте також:

"Тобто середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії збільшиться зі 106 грн до 530 грн на місяць, пільги - з 74 грн до 370 грн", - йдеться в повідомленні.

При цьому додатково звертатися за перерахунком субсидій не потрібно. Перерахунок розміру субсидій і пільг для жителів Харкова та Харківської області, які підпадають під дію цієї постанови, буде проведено Пенсійним фондом України автоматично.

Читайте також:

Житлова субсидія чи пільга надається громадянам у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок громадянина або виплачується готівкою через відділення Укрпошти за місцем фактичного проживання.

Раніше ми писали, що в Україні діє спрощений механізм звернення за житловою субсидією, без збирання довідок та часу на заповнення декларації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK