ТЦК зможуть оголошувати «ухилянтів» у розшук онлайн

Кабмін ухвалив зміни, які регулюють деякі питання військового обліку.
ТЦК зможуть оголошувати «ухилянтів» у розшук онлайн
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

7 червня Кабінет Міністрів України прийняв зміни до постанови №560, якою врегулював питання розширення прав ТЦК на звернення до поліції для оголошення у розшук «ухилянтів» та постановки на військовий облік українських громадян закордоном.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Читайте також:

Як зазначили в міністерстві, змінено порядок надання інформації про адміністративні правопорушення призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Тепер дані надсилатимуться районними (міськими) ТЦК та СП до поліції в електронному вигляді для оголошення їх у розшук.

Крім того, повідомляється, що нововведення також стосуються можливості взяття на військовий облік через закордонні дипломатичні установи України для осіб, які перебувають не в Україні більше трьох місяців. Наразі призовники, військовозобов'язані та резервісти зможуть ставати на облік без відвідування ТЦК в Україні.

Також, у відомстві наголосили, що з переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову для українців за кордоном, виключено вимогу щодо надання висновку лікарсько-консультативної комісії щодо необхідності постійного догляду для осіб з інвалідністю ІІ групи.

У Міноборони впевнені, що такі заходи дозволять уникнути зайвої бюрократії та спростити процедуру.

Раніше ми писали про те, що для 17-річних українців, які за кордоном відстрочать взяття на військовий облік.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK