В Україні заблокували нові схеми для ухилянтів: скільки коштували "послуги"

Служба безпеки викрила три нові схеми для ухилянтів у прикордонних областях України.
В Україні заблокували нові схеми для ухилянтів: скільки коштували "послуги"
СБУ викрила нові схеми для ухилянтів / ssu.gov.ua

Служба безпеки нейтралізувала ще 3 схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Про це повідомила СБУ.

Читайте також:

"За суми від 6,5 до 9 тис. американських доларів вони допомагали ухилянтам втекти за кордон в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких "послуг" залежала від терміновості втечі та її способу", - йдеться в повідомленні.

Так, у Вінницькій області затримано посадовця місцевого підрозділу Державної прикордонної служби. За гроші він допомагав ухилянтам нелегально потрапити до сусідньої країни поза пунктами пропуску. Для конспірації фігурант використовував криптогаманець, куди приймав оплату від своїх клієнтів.

Читайте також:

При цьому в Закарпатській області ліквідовано ще два канали незаконної міграції до Євросоюзу. Один із "трафіків" організували двоє місцевих жителів, які переправляли ухилянтів до ЄС через прикордонну річку. Для транспортування клієнтів використовували надувний човен.

Іншу "схему" організувала мешканка Хустського району. Залучивши до "справи" двох спільників, жінка виводила потенційних призовників через маловідомі тропи.

Читайте також:

Зазначається, що за всіма викритими фактами триває розслідування. Затриманим організаторам злочинних схем загрожує до 9 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в Чернівецькій області чоловіків, затриманих на кордоні під час спроби незаконного перетину, будуть доставляти відразу в ТЦК. Проте за умови, що людина перебуває в розшуку Нацполіції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK