Чи мають право працівники ТЦК затримувати військовозобов'язаних: пояснення нардепа

У яких випадках представники ТЦК мають право затримувати осіб та доставляти їх до ТЦК та СП.
Чи мають право працівники ТЦК затримувати військовозобов'язаних: пояснення нардепа
Федір Веніславський / facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

Працівники ТЦК та СП не можуть затримувати громадян призовного віку. Таке право має лише Нацполіція, якщо військовозобов'язаний громадянин перебуває в розшуку. Про це розповів член комітету ВР із питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський, передає РБК-Україна.

Читайте також:

"Працівники ТЦК та СП не мають права затримувати людей. Право на затримання людей мають тільки працівники Національної поліції. Просто для оновлення військово-облікових даних - ні. Але якщо під час перевірки документів з'ясувалося, що громадянин України перебуває в розшуку, тобто він вже мав бути мобілізований, йому приходили повістки тощо, то представники Національної поліції можуть затримати й доправити цю людину до відповідних підрозділів ТЦК та СП", - пояснив нардеп.

За його словами, доставляти примусово до ТЦК та СП або на ВЛК можуть лише громадян, які перебувають в розшуку. У розшук їх оголошує Національна поліції на підставі того, що вони ігнорують повістки чи вимоги ТЦК та СП з'явитися.

Читайте також:

"І примусово доправляти людей до ТЦК та СП знову ж таки можуть лише працівники поліції. Тобто працівники ТЦК та СП не мають права діяти примусово без працівників поліції. Якщо вони діють разом із працівниками поліції, то це в принципі в рамках закону", - додав Веніславський.

Раніше ми писали, що завдяки застосунку "Резерв+" із безпідставного "розшуку" зняли 710 тисяч громадян України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK