Оздоровлення дітей: як отримати гроші від держави на путівку до табору

2024 року українські діти знову відпочиватимуть за програмою "єОздоровлення".
Оздоровлення дітей: як отримати гроші від держави на путівку до табору
Ілюстративне фото / Getty Images

Програма "єОздоровлення", яку запустили 2023 року, триває й 2024 року. Батьки зможуть отримати кошти від держави на путівку для дитини до дитячого табору. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

За програмою "єОздоровлення" отримати безоплатні путівки зможуть: 

  • діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім'ях;
  • діти з багатодітних малозабезпечених сімей. 

Читайте також:

Як скористатися програмою:

  1. Отримати сповіщення в "Дії", застосунку ПриватБанку або від працівників соцзахисту. Або перевірити, чи має родина право скористатися програмою, на сайті https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health 
  2. Відкрити картку зі спеціальним режимом використання для програми "єОздоровлення" у відділенні ПриватБанку.
  3. Отримати кошти на карту, 15 890 грн на одну дитину. Кошти нараховуються для всіх дітей у сім'ї віком 7-18 років, які мають право скористатися програмою.
  4. Обрати заклад зі списку тих, що долучилися до програми. Ознайомитися з переліком закладів можна за посиланням: https://nssu.gov.ua/eksperementalni-proiekty/ye-ozdorovlennia/zaklady-iaki-pryiednalysia-do-publichnoho-dohovoru
  5. Забронювати путівку. Для цього потрібно звернутися до керівника обраного закладу, щоб він/вона надали згоду й підтвердили, що заклад може прийняти дитину (має бути зазначений строк перебування дитини в закладі й повна вартість путівки).
  6. Після приїзду дитини до закладу розрахуватися за путівку карткою.

Читайте також:

Варто зазначити, що послугою можна скористатися тільки в тому разі, якщо дитина не отримувала в поточному році путівки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, придбані за рахунок коштів державного або місцевого бюджету будь-якого рівня.

Раніше ми писали, що 9 травня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою запровадив механізм "гроші ходять за дитиною" при оплаті послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. 



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK