Субсидія "в один клік": як подати заяву онлайн

В Україні діє експериментальний проєкт, який спрощує отримання житлової субсидії.
Субсидія "в один клік": як подати заяву онлайн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні вже рік діє експериментальний проєкт, завдяки якому звернутися за житловою субсидією стало простіше. Про це повідомили в Пенсійному фонді.

Читайте також:

За експериментальним проєктом, для призначення житлової субсидії людина має подати лише спрощену заяву "в один клік". Це можна зробити онлайн:

  • через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України;
  • мобільний додаток Пенсійного фонду України,
  • портал "Дія".

Також можна подати заяву в паперовій формі, звернувшись до обраного сервісного центру Фонду чи до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. Крім того, заяву можна надіслати поштою на адресу органу Пенсійного фонду.

Читайте також:

Як подати заяву на житлову субсидію "в один клік" через вебпортал електронних послуг ПФУ:

  1. Авторизуватися на https://portal.pfu.gov.ua/за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  2. В особистому кабінеті на панелі зліва в розділі "Комунікації з ПФУ" обрати опцію "Заява на житлову субсидію чи пільгу" та в спливаючому вікні натиснути кнопку "Продовжити".
  3. У наступному полі обрати опцію "Заява про призначення та надання житлової субсидії за експериментальним проєктом".
  4. Заповнити онлайн-форму заяви: вказати загальну інформацію про особу, яка подає заяву (зокрема паспортні та адресні дані), зазначити реквізити банківського рахунку (у форматі ІВАN), додати інформацію про членів домогосподарства.
  5. Перед остаточним формуванням заяви та відправленням її до ПФУ за допомогою опції "Додати файл" за бажанням та за наявності додати скановані копії документів, які можуть визначати право на призначення субсидії.
  6. Надати згоду на передачу та обробку персональних даних, поставивши відповідну позначку, зазначаємо спосіб, у який вас має бути поінформовано про ухвалене рішення, та натиснути кнопку "Сформувати заяву".
  7. Перевірити дані сформованої заяви та надіслати до Пенсійного фонду України, натиснувши кнопку "Підписати та відправити в ПФУ".

Раніше ми писали, що через неподання інформації до Пенсійного фонду про потенційних отримувачів субсидій та пільг власники житла можуть не отримати виплати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK