Через зростання тарифів на світло українцям перерахують субсидії

Що буде із субсидіями та пільгами у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію.
Через зростання тарифів на світло українцям перерахують субсидії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію в Україні розмір житлових субсидій та пільг буде перераховано їхнім отримувачам автоматично. Про це повідомили в Мінсоцполітики.

Читайте також:

Перерахунок Пенсійний фонд проведе автоматично, нікуди додатково звертатись не потрібно.

"Субсидія надається, якщо родина сплачує за комунальні послуги більше, ніж визначений для неї обов'язковий платіж. Розміри ж обов'язкового платежа лишаються незмінними. Тобто фактично ви оплачуватимете стільки ж, скільки платили до збільшення тарифів. Різницю компенсує держава", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Наразі в країні близько 1,8 млн домогосподарств отримують житлові субсидії, середньорічний розмір субсидії до підвищення тарифів становив 1490 грн. 

Ще 1,3 млн домогосподарств отримують пільги на житлово-комунальні послуги. Середньорічний розмір пільги на ЖКП становив 1300 грн.

Читайте також:

"Щоб платіжки за комунальні послуги не стали непосильним фінансовим тягарем, як і раніше, можна звернутися за оформленням житлової субсидії або пільги. Програма продовжує діяти", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що деяким українцям потрібно до 1 липня 2024 року звернутися за продовженням житлових субсидій та пільг. Це стосується осіб, які одночасно відповідають низці критеріїв.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK