Не лише «броня» від призову: помічникам нардепів хочуть збільшити зарплати

Скандально відома народна депутатка зареєструвала проект постанови, який пропонує збільшити фонд оплати праці депутатських помічників з 1 липня.
Не лише «броня» від призову: помічникам нардепів хочуть збільшити зарплати
ілюстративне фото / rada.gov.ua

Народний депутат Галина Третьякова зареєструвала проект Постанови ВР щодо внесення змін до фінансового забезпечення діяльності народних депутатів щодо оплати праці їхніх помічників-консультантів. Зокрема, пропонується збільшити депутатський фонд на зарплати помічників із 88,4 тисяч до 132 тисяч гривень.

Про це свідчить оприлюднений текст проекту на сайті парламенту.

Читайте також:

Так, згідно з текстом проекту, пропонується збільшити з 1 липня 2024 року місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України з "29,2" до "43,8" прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2024 року.

Для цього пропонується перерозподілити кошти в межах витрат на діяльність Верховної Ради.

«Таким чином, збільшення фонду оплати праці передбачається за рахунок економії видатків на оплату праці з нарахуваннями народних депутатів України та їх помічників-консультантів та економія за рахунок видатків, передбачених на відшкодування видатків, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень та зменшення видатків на оплату праці за нарахуваннями , передбаченими для оплати праці працівників Апарату Верховної Ради України», – йдеться у пояснювальній записці до проекту Постанови.

Нардеп Галина Третьякова набула широкої популярності після того, як у 2020 році в ЗМІ розлетілася її заява про те, що в сім'ях, які потребують матеріальної допомоги, народжуються діти "дуже низької якості".

Раніше ми писали про те, що у 2024 році зарплати народних депутатів в Україні збільшаться автоматично через зростання розміру прожиткового мінімуму.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK