Неявка до ТЦК після отримання повістки: які причини звільняють від відповідальності

У ТЦК назвали чотири поважні причини, через які можна не йти у військкомат після вручення повістки.
Неявка до ТЦК після отримання повістки: які причини звільняють від відповідальності
Ілюстративне фото / facebook.com/ChernihivTCKtaSP

В Україні триває загальна мобілізація, тому військовозобов'язані громадяни отримують повістки. Існує декілька поважних причин, які можуть звільнити від явки до військкомату після вручення повістки. Про це повідомили в Чернігівському ОТЦК та СП.

Читайте також:

Так, поважними причинами неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці, які підтверджені документами відповідних уповноважених державних органів, установ та організацій (державної та комунальної форми власності), визнаються:

  • перешкода стихійного характеру;
  • хвороба громадянина;
  • воєнні дії на відповідній території та їх наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

У разі неприбуття у строк, визначений у повістці, громадянин зобов'язаний у найкоротший строк, але не пізніше ніж протягом 3 днів від визначених у повістці дати і часу прибуття до ТЦК та СП, повідомити про причини неявки шляхом безпосереднього звернення до зазначеного у повістці ТЦК та СП або в будь-який інший спосіб із подальшим його прибуттям у строк, що не перевищує 7 календарних днів.

Читайте також:

Наслідки неявки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтями 336, 337 Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали, що працівники ТЦК та СП не можуть затримувати громадян призовного віку. Таке право має лише Нацполіція, якщо військовозобов'язаний перебуває в розшуку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK