Росіяни продовжують обстрілювати енергетичну інфраструктуру України, тому останнім часом уся країна страждає від вимушених відключень електроенергії. Зберігання продуктів за таких умов може бути викликом, особливо влітку. У Міністерстві охорони здоров'я нагадали, як краще зберігати їжу під час тривалих відключень світла.
Як безпечно зберігати їжу, коли вимикають світло:
- сформуйте запас льоду. Тримайте кілька пакетів у морозильній камері. Це зі свого боку допоможе зберегти холод у ній;
- підготуйте запас консервів та сухих продуктів. Це допоможе підкріпитися, якщо відключення світла будуть довшими;
- розгляньте купівлю холодильних елементів;
- рідше відкривайте холодильник.
Також рекомендується переглянути меню та раціон на користь швидкого, легкого й того, що не швидко псується. У літній період великою частиною харчування можуть стати овочі та фрукти, які можуть зберігатися і без холодильника. Страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти.
"Дотримання таких кроків допоможе довше зберігати ваші продукти свіжими та безпечними навіть під час відключення електроенергії, а вам - їсти без ризиків для здоров'я", - йдеться в повідомленні.
Раніше ми писали, що через масовані російські обстріли в Україну повернулися відключення світла. У такому разі дуже важливо мати запаси продуктів, які не псуються без холодильника.