ТЦК зможуть формувати повістки по-новому: які зміни ухвалив Кабмін

Кабмін схвалив зміни, які дозволяють ТЦК формувати та друкувати повістки за допомогою реєстру "Оберіг".
ТЦК зможуть формувати повістки по-новому: які зміни ухвалив Кабмін
Ілюстративне фото / facebook.com/OOTCKSP

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка значно зменшить паперове навантаження на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) та централізує процес друку повісток. Про це повідомили в Міністерстві оборони.

Читайте також:

Так, відтепер ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, що суттєво спрощує та прискорює процедуру.

Зазначається, що Міністерство оборони та Генеральний штаб ініціювали зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

Читайте також:

Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу та ресурсів. Тепер цей процес стає централізованим: повістки можна сформувати та роздрукувати за допомогою реєстру "Оберіг". Також працівники ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

"Ці нововведення дозволять зменшити паперове навантаження на ТЦК та оптимізувати процеси військового обліку, підвищивши їхню ефективність", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У Міноборони додали, що при цьому спосіб оповіщення військовозобов'язаних не змінився: повістки й надалі будуть вручатися особисто або надсилатися засобами пошти.

Раніше ми писали, що в Україні продовжується загальна мобілізація, тому військовозобов'язані громадяни отримують повістки. Існують декілька поважних причин, які можуть звільнити від явки до військкомату після вручення повістки.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK