В Україні "заморозили" прожитковий мінімум: що буде із соцвиплатами

Прожитковий мінімум, від якого залежить розмір соціальних виплат, не підвищуватиметься.
В Україні "заморозили" прожитковий мінімум: що буде із соцвиплатами
Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович / facebook.com/MLSP.gov.ua

Уряд "заморозив" прожитковий мінімум в Україні. Підвищуватися, як і зменшуватися, він поки не буде. Про це в інтерв'ю виданню Mind заявила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Читайте також:

"Скорочення соцвиплат не планується. Швидше, ми можемо не надто підвищувати їх розмір. Відверто скажу, що наразі ми "заморозили" прожитковий мінімум. хоча він є недостатнім у порівнянні з нинішніми потребами соціуму. Але й зменшувати його ніхто не буде, це неможливо", - сказала міністр.

За її словами, зараз Мінсоцполітики співпрацює зі Світовим банком, щоб на 2025 рік збільшити розмір соцдопомоги малозабезпеченим.

Читайте також:

"Також сьогодні працюємо над адресністю допомоги, щоб кошти отримували ті люди, які дійсно їх потребують. Перевіряємо, чи всі пільговики мають право на пільги, який у них дохід на сім'ю і чи дійсно потрібна їм соцдопомога", - розповіла Жолнович.

Раніше ми писали, що з 1 січня 2024 року в Україні оновилась низка соціальних стандартів. Мінімальна зарплата зросла на 6%: з 6700 грн до 7100 грн. Ще одне підвищення було заплановано на весну.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK