У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить грошей на пенсії та соцвиплати у 2024 році

У державному бюджеті закладено кошти на індексацію пенсій.
У Мінсоцполітики відповіли, чи вистачить грошей на пенсії та соцвиплати у 2024 році
Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович / facebook.com/MLSP.gov.ua

Україна має кошти на виплату пенсій та інших видів соціальної допомоги у 2024 році. Вони передбачені в державному бюджеті. Також запланована індексація пенсійних виплат. Про це повідомила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю виданню "Подробиці".

Читайте також:

"Державний бюджет уже ухвалено. Наш бюджет є передбачений, у ньому є закладено кошти для індексації пенсій", - сказала міністерка.

Як пояснила Жолнович, якщо кількість отримувачів соціальної допомоги радикально збільшиться, то Мінсоцполітики переглядатиме систему видатків.

Читайте також:

"Якщо б ми бачили, що кількість отримувачів допомоги настільки радикально збільшується, що ми в будь-якому випадку не закриваємо найбільш базові, то, звісно, ми будемо переглядати нашу систему видатків так, щоб пріоритизувати для тих, для кого це основне джерело виживання, а потім дивитися, для кого це є якісь привілеї, для кого це якась додаткова виплата, наприклад, рішення судів про підвищення пенсій для окремих категорій людей. Очевидно, ці будуть видатки залишатися в черзі, а для тих видатків, які є першочерговими для виживання, це будуть пріоритетні видатки", - розповіла голова Мінсоцполітики.

За її словами, у бюджеті вистачить грошей на пенсії та соцвиплати.

Читайте також:

"На пенсії, на соціальні допомоги для виживання ми гроші знайдемо. Це, можливо, ми зупинили санаторно-курортне відновлення людини, тому що є реабілітація, яку ми розвиваємо - це більше відпочинковий формат, ще якісь такі додаткові програми, які не є життєво необхідними для наших громадян", - додала міністерка.

Нагадаємо, за словами заступника голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайла Цимбалюка, незважаючи на те, що фінансова допомога від міжнародних партнерів може затриматися, соціальні виплати в Україні будуть здійснюватися вчасно.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK