Чи будуть автоматичні штрафи за несвоєчасне оновлення даних: відповідь Міноборони

Повноваження про накладання штрафів мають лише ТЦК та СП.
Чи будуть автоматичні штрафи за несвоєчасне оновлення даних: відповідь Міноборони
Ілюстративне фото / facebook.com/OOTCKSP

Законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачена процедура автоматичного накладання штрафів за невчасне оновлення даних військовозобов'язаного. Про це повідомив директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони Марк Андрусяк.

Читайте також:

Українці, які не оновлять свої військово-облікові дані до 16 липня, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності зі штрафами від 17 000 до 25 000 гривень.

"Відповідно до Кодексу України про адміністративні порушення передбачено накладання штрафів за виявлене порушення протягом 3 місяців від моменту виявлення до 1 року з моменту його вчинення", - сказав Андрусяк.

За його словами, законом не передбачена можливість відтермінування оновлення даних, наприклад, через хворобу. Після 17 липня стосовно тих громадян, які несвоєчасно оновили облікові дані, буде відкрито адміністративні правопорушення.

Читайте також:

Водночас українці можуть оскаржити такі рішення в суді, надавши документи, які підтверджують, що вони мали вагомі причини й не могли оновити дані своєчасно.

Андрусяк додав, що повноваження про накладання штрафів мають лише територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Раніше ми писали, що з початку 2024 року територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) передали для примусового стягнення з боржників 11 798 штрафів за порушення правил військового обліку.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK