Українцям видали перші безвідсоткові кредити на енергообладнання: названо умови

Українці можуть купити та встановити у власних домогосподарствах сонячні панелі із системами накопичення енергії чи вітрові установки за кредитні кошти.
Українцям видали перші безвідсоткові кредити на енергообладнання: названо умови
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Першого дня фактичної роботи державної програми безвідсоткового кредитування фізичних осіб - власників домогосподарств на придбання енергетичного обладнання українські банки вже видали перші пільгові кредити для громадян. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"У спілкуванні з банками ми бачимо активне зацікавлення програмою безвідсоткового кредитування. Це означає, що українці можуть купити і встановити у власних домогосподарствах сонячні панелі із системами накопичення енергії чи вітрові установки за кредитні кошти. При цьому процентна ставка буде на рівні 0%, адже покриття відсотків повністю бере на себе держава", - наголосила міністр економіки Юлія Свириденко.

В Ощадбанку перший пільговий кредит на 250 тисяч грн видали мешканцю Ніжина (Чернігівської області). Місто останнім часом потерпає від перебоїв із постачанням електроенергії через обстріл об'єкта енергетичної інфраструктури.

Читайте також:

Також Глобус Банк видав перший кредит на придбання сонячної станції потужністю 5,6 кВт пенсіонерці з Вінниці. Вона отримала 315 тис. грн під 0% з терміном погашення 10 років. Сонячну станцію та обладнання для накопичення енергії встановлять у її приватному будинку. 

У міністерстві нагадали, що з 20 липня в Україні запрацювала урядова програма пільгового кредитування для приватних домогосподарств. Власники будинків можуть отримати фінансування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення у власних домогосподарствах сонячних панелей із системами накопичення енергії та вітрових установок. 

Читайте також:

Постанова уряду передбачає, що держава повністю компенсуватиме відсоткову ставку за такими кредитами впродовж 10 років. Сума кредиту може складати до 480 тисяч гривень на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання. 

Кредитні продукти для громадян уже доступні в таких банках як: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Сенс Банк, Глобус. Водночас банки можуть коригувати умови програми.

Раніше ми писали, що з 20 липня запрацювали урядові програми безвідсоткового кредитування громадян, а також програма "Доступні кредити 5-7-9" для ОСББ та ЖБК на купівлю обладнання для генерації з альтернативних джерел енергії та установок для зберігання енергії.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK